maanantai 16. maaliskuuta 2015

Lukuohjelma Tiimimestarit -valmennukseen

1. Lundberg, Tom (toim): Apinajohtajan käsikirja (2 p)

Kirja herätti paljon ajatuksia johtajan ja päällikön/esimiehen eroista. Aika harvoin saa omassa työssään nauttia näkemyksellisen johtajan johtamisesta. Toisaalta säälin esimiehiä, joiden draivi hyytyy toisarvoisten palaverien ja hallinnoinnin alle. Jos oman lähiesimiehen tärkeimmäksi tehtäväksi koetaan lukujärjestysten tekeminen, ei siinä ehkä kannata kovin näkemyksellistä johtamista odottaakaan.

Kirja havainnollisti myös hyvin alaisten hyvinvoinnista huolehtimisen merkitystä. Itse olen ollut lähinnä etäisten ja poissaolevien johtajien alaisena. On pidetty jonkinlaista hajurakoa alaisiin - ei ehkä ole haluttu kaveerata, jotta on sitten ollut helpompi tehdä niitä vaikeita päätöksiä, joita esimiehen on tehtävä. Itsekin olen lukenut johtamisen opaskirjoja, joissa kehotetaan välttämään yksityisasioiden ruotimista esim. kahvipöydässä. Se kun on kovin raskasta työtovereille, jotka haluavat keskittyä työpaikalla työhön. Itse kuitenkin koen, ettei ihminen voi irrottautua muusta elämästään työpäivän ajaksi. Eikä hänen pidäkään. Parhaimmillaan työpaikalla huomioidaan ihminen psykofyysisenä kokonaisuutena, jolla on muutakin elämää kuin työ eikä työ ole elämän ainoa tarkoitus.

Seuraavaksi aion lukea:

Peltola, Heikki: Yhtenä - kun minästä kasvaa me (3 p)

Haluaisin saada lisää vahvistusta sille uskolleni, että ihmiset pystyvät yhdessä parempiin suorituksiin kuin kukin erikseen. Tämä on minulle oikeasti haaste - olen tottunut olemaan hyvin hyvin itseriittoinen niin työ- kuin yksityiselämässänikin. Syvällä sisimmässäni ajattelen yhä salaa, että ryhmätyöt ovat yleensä ajanhukkaa ja tekisin saman työn itse paremmin lyhyemmässä ajassa.

Gerald Zaltman: How Customers Think – Essential Insights Into The Mind of The Market (3 p)

Frances Frei & Anne Morriss: Uncommon service. How to Win by Putting Customers at the Core of Your Business (3 p)

Apunen ja Parantainen: Gurumarkkinointi (2 p) (yht. 13 p)

Himanen: Hakkerietiikka

Mika Mannermaa: Jokuveli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti